Search

ATM wordt onderdeel van de Verder Scientific Divisie

Met het verwerven van ATM breidt de VERDER groep het portfolio van de Scientific Divisie in het business segment van monstervoorbereding van vaste stoffen. Het bedrijf is een marktleider in machines voor metallografische toepassingen.


De toestellen worden zowel in industriële processen als in onderzoek gebruikt om vaste metalen of samengestelde materialen voor te bereiden, gewoonlijk gevolgd door een microscopische analyse. Het hoofdkantoor bevindt zich in Mammelzen, tussen Keulen en Frankfurt, waar ATM 150 medewerkers telt.


Algemeen Directeur Heinrich Müller stichtte de firma meer dan 35 jaar geleden. Alle instrumenten worden in het hoofdkwartier in Mammelzen ontwikkeld, geproduceerd en geassembleerd. “We hebben voor de VERDER groep gekozen, omdat het een succesvolle groep bedrijven is, samengebracht onder een familie-holding, waardoor we kunnen verdergaan in onze onafhankelijke ontwikkeling. ATM zal uitgebreid kunnen profiteren van de resources en de ervaring van de groep, om zo een optimale startbasis te hebben voor onze internationale expansie”, legt Heinrich Müller de beslissing ten gunste van VERDER uit.


„Met de acquisitie van ATM zal de VERDER Scientific Divisie de marktleider worden in mechanische monstervoorbereding“, stelt Dr. Jürgen Pankratz, Directeur van de Divisie. De ATM producten vullen perfect het aanbod aan van RETSCH, wereldleider voor laboratorium maalmolens voor monstervoorbereiding en eveneens onderdeel van de VERDER groep.


Als deel van de VERDER laboratorium divisie, geniet ATM meer in het bijzonder van de internationale verkoop- en marketing sterkte van de groep met aktiviteiten in meer den 80 landen. ATM blijft als een onafhankelikj bedrijf opereren vanuit het hoofdkantoor in Mammelzen.

Terug naar het overzicht